Over GRiP


Bij GRiP staan we voor veiligheid, kwaliteit en klantgerichtheid.

Iedereen moet veilig op zijn of haar bestemming kunnen aankomen, een kwalitatief goed wegdek speelt hierin een cruciale rol. Veiligheid meet je niet achteraf maar juist preventief. Zo kunt u als wegbeheerder proactief maatregelen nemen, met minder ongelukken tot gevolg.

GRIP_LR-26439.jpg

Achter de vraag

Bij GRiP kijken we verder dan de vraag die u stelt of de opdracht die u geeft. U krijgt bij ons altijd een antwoord terug waarover is nagedacht. We willen eerst goed begrijpen waarom een bepaalde vraag wordt gesteld. We denken mee over de omstandigheden waaronder de meting optimaal kan plaatsvinden voor een zo betrouwbaar mogelijk resultaat.

De rapportages die wij maken zijn duidelijk en worden zodanig gevisualiseerd dat in één oogopslag te zien is wat de uitkomst van de meting is en hoe hierop het beste actie ondernomen kan worden.

Ontzorgen

Wij ontzorgen onze klanten door een totaalpakket aan te bieden. We bieden stroefheidsmeting, langsvlakheid meting, visuele inspectie, camera inspectie, verkeersmaatregelen en nog veel meer. Hiervoor werken we waar nodig met partners samen die onze visie op veiligheid delen en sterk werk leveren.

Ons team

Voor tevreden klanten heb je natuurlijk een goed functionerend team nodig. We hebben hier dan ook een top team van collega’s die flexibel inzetbaar zijn. Zo leveren we ‘s nachts dezelfde prestaties als overdag. Daar kunt u van op aan.

  

De weg die GRiP heeft afgelegd

LOWRES_PREVIEWCLE_1178.jpg

GRiP Road Inspection werd in 2015 mede opgericht door Rogier van Diepen. Rogier had reeds 16 jaar ervaring in de wegenbouw en met name in de levering van grondstoffen voor wegenbouwend Nederland. Hierdoor had GRiP bij de start direct veel kennis in huis op het gebied van wegen en wat erbij komt kijken om deze op een veilige wijze aan te leggen.

In 2015 nam Rogier de stap om uit het specialisme in grondstoffen te stappen. Hij wilde met het totaalplaatje aan de slag en het hele wegdek en het nodige onderhoud overzien. Het analyseren van het wegdek werd het specialisme van GRiP, met als richtpunt het veiliger maken van het Nederlandse verkeer.

Een belangrijk moment wat GRiP hielp om goed uit de startblokken te komen was dat in 2015 Rijkswaterstaat koos voor een nieuw Europees meetsysteem. Deze nieuwe manier van meten en alle vergaarde kennis over wegdekken konden direct vanaf het begin worden toegepast en geïmplementeerd. Een flitsende start.

SKM clem1.jpg

Zo werd GRiP de eerste partij die volgens de nieuwe manier van meten kon en mocht werken. De nieuwe manier van meten heette de “Side Way Force”-methode of afgekort de SWF-methode (ook wel de SKM-methode genoemd). De SWF-meetwagens van GRiP, waren de eerste goedgekeurde SWF-meetwagens van Nederland.

Inmiddels meet GRiP wegen door het hele land (en daarbuiten), van Limburg tot Groningen en heeft het vele mooie opdrachtgevers. Wat te denken van Schiphol of het Circuitpark Zandvoort. GRiP blijft zich ontwikkelen en ook in de toekomst zal het team zich sterk maken voor veiligheid op de weg.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat GRiP voor u zou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.